ENKHUIZEN - Op donderdag 12 september opent de Van Ark Kungfu Academie weer haar deuren voor een nieuw, energiek sportseizoen. Na een welverdiende zomerpauze kunnen zowel beginners als ervaren kungfu-beoefenaars weer volop trainen in de traditionele Chinese gevechtskunsten.

De school biedt een unieke combinatie van fysieke trainingen, mentale discipline en culturele verdieping. Onder leiding van Richard van Ark kunnen geïnteresseerden in twee gratis proeflessen kennis maken. Bij mijn school draait het om het ontdekken van de traditionele gevechtskunsten Hung Gar Kungfu en Shuai Jiao (Chinees worstelen). Geen gehaast, maar training op jouw eigen niveau. Kleine groepen zorgen voor persoonlijke en gerichte begeleiding.

Hung Gar:

Hung Gar Kungfu kenmerkt zich als een externe stijl. De fysieke uitdagingen van de training zijn erop gericht om het lichaam sterker te maken. Later in het systeem verschuift deze focus zich naar de ontwikkeling van interne kracht van de beoefenaar. De trainingen zijn praktisch opgezet. Je traint delen met en zonder partner. Het Hung Ga les curriculum bestaat uit verschillende hand en wapen vormen. De meest bekende is de Tijger & Kraanvogel vorm.

Shuai Jiao:

Shuai Jiao ofwel het Chinees worstelen is één van de oudste gevechtskunsten uit China. Het is de krijgskunst van de werptechnieken en zo één van de eerste manieren van de lijf-aan-lijf gevechten. Shoubo is een moderne variant van het traditionele Chinees worstelen, waar trappen, stoten en afweertechnieken werden aan toegevoegd. In de club trainen we Xiang Bo (zonder vest) en Shuai Jiao.

Voor ieder wat wils

Of je nu op zoek bent naar een uitdagende sport, je gezondheid wilt verbeteren of gewoon nieuwe mensen wilt ontmoeten, bij de Van Ark Kungfu Academie is iedereen welkom. Wij hebben geen aparte leeftijdsgroepen. Iedereen is welkom vanaf 12 jaar. Van leerlingen wordt verwacht dat ze tijdens de les ook zelfstandig kunnen oefenen.

Meer informatie

Als je denkt dat mijn school aansluit bij jouw interesses, aarzel dan niet om contant met mij op te nemen via 06-45774097 (WhatsApp) of info@vanarkacademie.nl Je kunt ons vinden elke donderdagavond van 19:30u tot 21:30u in gymzaal de Wiekslag. Meer school informatie: www.vanarkacademie.nl