Eigenaren van koopwoningen met een laag energielabel (D, E, F of G) komen voor de ondersteuning vanuit de gemeente in aanmerking. Als een woning geen energielabel heeft, is de voorwaarde dat er minimaal twee slecht geïsoleerde bouwdelen zijn. Daarnaast gaat het om woningen met een WOZ-waarde in 2022 van maximaal € 380.000.
Woningen met een laag energielabel hebben vaak hoge energiekosten en een slecht binnenklimaat, wat een steeds grotere last vormt voor huishoudens. “We willen met de isolatieaanpak onze inwoners helpen de energiekosten binnen de perken te houden”, stelt wethouder duurzaamheid Jan Frankx. “Bovendien draagt goede isolatie bij aan meer comfort in huis. Het is warm in de winter en koel in de zomer.”
Hoge energiekosten
Wie van de ondersteuning van de gemeente gebruik wil maken, kan gratis een afspraak maken met een energieadviseur. De gemeente Enkhuizen werkt hiervoor samen met Klimaatroute. Klimaatroute is specialist in het geven van persoonlijk advies over het verduurzamen van woningen. De energieadviseur van Klimaatroute komt bij u thuis. De adviseur onderzoekt samen met u welke isolatiemaatregelen de meeste energie besparen. Als u dat wil kan de energieadviseur u helpen bij alle stappen. Van het aanvragen en beoordelen van offertes tot en met het isoleren zelf.
De subsidie van de gemeente van € 2.700 biedt ondersteuning in de kosten voor het isoleren.
Gezamenlijk inkoopactie
Naast het gratis isolatieadvies en de subsidie is er ook een aantrekkelijke inkoopactie. De gemeente heeft met regionale isolatiebedrijven afspraken gemaakt voor de isolatieaanpak, zodat bewoners een kwalitatief en voordelig aanbod ontvangen. Iedere woningeigenaar kan hiervan gebruik maken. Dus ook inwoners met een huis met een hogere WOZ-waarde.
Wilt u meer weten over het gratis advies, de subsidie of de inkoopactie? Kijk dan op www.klimaatroute.nl/enkhuizen of neem contact op met Klimaatroute: tel. 020 – 290 5959; mail duurzaamwonen@klimaatroute.nl.